Scurt jurnal al talentului meu

Mihail NEGREA
16 noiembrie 2015

Talentele mele sunt animația și crearea de grafică 4D și 3D. Multă lume confundă aceste două versiuni. Diferența dintre ele este că grafica 4D include o a patra dimensiune care este mișcarea, iar grafica 3D nu include această dimensiune.

Eu folosesc 4 (patru) aplicații software-uri: Cinema 4D (un plan în care eu creez modele 3D și le animez sau le țin în formatul 3D), Sony Vegas 13 (pentru grafică 4D - acest program reface grafica 4D / animațiile într-o rezoluție mai bună), Photoshop (pentru grafica 3D - acest program reface imaginea 3D într-o rezoluție mai bună), After Effects (adaug efecte speciale graficii 4D), Autodesk Maya (Grafică 3D / Animation Rigs).
La început, când am luat primul software (Cinema 4D) nu am știut să îl folosesc, dar prin curozitate am aflat singur cum să îl folosesc și să îmi creez propriile modele.

Mi-am dat seama că această pasiune nu era doar un hobby.
Prima animație, creată de mine, i-am arătat-o mamei și ea a zis că este o animație mult prea bună ca să fie a mea.
Atunci am realizat că sunt înzestrat cu acest talent și am început să ma perfecționez creând mai multe animații 4D.

Credeți că animațiile 4D sunt singurele feluri de animații pe care știu să le fac?!
Păi, nu este întocmai așa!
Știu să creez și animații 2D. Am făcut odată o animație 2D pentru canalul youtube, i-am arătat-o tatei și el a zis că știu mult prea multe pentru vârsta mea dar eu nu l-am luat în serios.
Am căutat muzica pentru animația mea și când am adăugat muzica pe fundal am realizat că nu era chiar așa de rea!

Acum să vorbim despre grafica 3D.
Mereu am fost pasionat de imprimantele 3D și de felul lor de a funcționa și m-am gândit că într-o zi o să am și eu una și trebuie să știu să creez obiectele pe care aceasta le va printa.
Așa m-am hotărât să cumpăr Autodesk Maya. Când am deschis-o prima oară mi s-a părut ca și cum ar fi fost scris în chineză, nu știam ce înseamnă majoritatea lucrurilor, așa că am fost nevoit să citesc instrucțiunile!
Desigur, nu mi-a convenit să fac asta dar am învățat acel program foarte bine, grație instrucțiunilor.

Vă întrebați dacă văd acest talent ca fiind ceva de viitor?!
Păi, răspunsul este DA deoarece eu mă văd la vârsta de 30-35 de ani lucrând la marile studiouri de animație ca Disney Pixar, etc.

După cum se vede îmi place mult ceea ce fac și aș putea vorbi sau scrie despre talent ore în șir, pagini în șir.

(Va urma)