Tag-ul Educație

Mihail NEGREA
Scurt jurnal al talentului meu

Talentele mele sunt animația și crearea de grafică 4D și 3D. Multă lume confundă aceste două versiuni. Diferența dintre ele este că grafica 4D include o a patra dimensiune care este mișcarea, iar grafica 3D nu include această dimensiune.

Citește articolul
Cosmin Stoica
Copiii aduc fericire

"Și micul prinț izbucni într-un frumos hohot de râs care m-a intrigat mult. Vreau ca nenorocirile mele să fie luate în serios.".

Revenind la minunata poveste a Micului prinț, sesizăm reacția omului ocupat la hohotul de râs al copilului.

Citește articolul
Florentina Cenja
Educație pentru siguranță

A da viață – un miracol pe care unii dintre noi au bucuria să-l trăiască și care le schimbă definitiv existența, aducându-le satisfacții dar și responsabilități și temeri. Oare voi fi în stare să îmi educ copilul așa cum trebuie și să îl protejez de pericolele din societate?

Citește articolul
Cosmin Stoica
Micul prinț și negustorul

"Era un negustor de pilule-minune care potolesc setea. Se înghite una pe săptămână și nu mai simți nevoia să bei apă".

În lumea resurselor limitate, negustorul folosește comoditatea ca factor de progres, artificializează resursa naturală și creează nevoia.

Citește articolul
Mihaela Ulmeanu
Tehnologii de fabricație aditivă

Fabricarea Aditivă (Additive Manufacturing – AM) este definită de Asociaţia Americană pentru Testarea Materialelor (ASTM – American  Society for Testing and Materials) (www.astm.org) ca “procesul de îmbinare a materialelor, de obicei stratificat, în scopul de a realiza obiecte pornind de la modele de date 3D, spre deosebire de metodologiile de fabricare substractive”. 

Citește articolul
Cosmin Stoica
Economia micului prinț

Într-o economie de piață funcțională, fiecare copil poate să ajungă pe această planetă. Tradiția din familie, dorința și necesitatea de asigurare a continuității unei afaceri, abilitatea antreprenorială nativă, spiritul de inițiativă sau pasiunea față de disciplinele economice din școală îl determină pe copil să aibă vocația economistului și împlinirea omului de afaceri.

Citește articolul
Ana Irina Ionescu
Codul bunelor maniere

Codul bunelor maniere, înțeles și adaptat la contextele sociale în care ne regăsim, ne oferă un cadru securizant. Câteva reguli simple la început, care apoi se diversifică și devin din ce în ce mai complexe, ne servesc drept ghid în hățișul complicat al etichetei sociale.

Citește articolul
Jessica Wozniak
A Formula for Essays and a Roadmap for Life

One of the things I remember most from high school was my 10th grade teacher, Mrs. Burgoni. I remember her encouragement, her positive attitude, and the life wisdom that she instilled in us. I remember her sitting on a director’s chair that she had in her classroom, as my classmates asked her to tell us more stories about her life. We were fascinated by these tales and, through them, we learned common sense and how to deal with the people and world around us (things that cannot be taught solely from a textbook).

Citește articolul
Marcel Ciachiris
Educație pentru viața casei noastre

Ideea educației pentru amenajarea casei/locuinței a venit tocmai din dorința de a-i face pe copii să înțeleagă și să aprecieze corect importanța și locul LOCUINȚEI FAMILIALE în viața personală și socială, să cunoască evoluția istorică și motivațiile dezvoltării acestui important produs al minții omenești.

Citește articolul
Cristina Bălăceanu
Provocări pentru profesorul secolului XXI

Calitatea de a fi profesor dobândește noi valențe în secolul XXI, fiind în același timp o împărtășire cu tinerele generații a ideilor și principiilor științei, o pledoarie pentru gândire logică și coerentă, pentru dobândirea de noi cunoștințe, dezvoltarea de capacități, aptitudini și competențe care vor face viitorul anagajat pregătit pentru piața muncii.

Citește articolul
Cosmin Stoica
Înțelepciunea micului prinț

”Toți oamenii mari au fost mai întâi copii. Numai că puțini dintre ei își mai amintesc”.

Citește articolul
Cristina Dumitru
Prima vizită la dentist

Viața de zi cu zi ne arată că avem multe lucruri de îmbunătățit. Fie că este vorba de lucruri din activitatea zilnică cum ar fi spălatul pe dinți, spălatul mâinilor, respiratul, mâncatul, statul pe scaun, exercițiile fizice, somnul, există și alte lucruri, care par simple, dar în realitate de multe ori par să ne creeze bătăi de cap. Unul dintre acestea poate fi și vizita cu copilul nostru la dentist, în special prima vizită la dentist.

Citește articolul
Maria Păuna
Prima impresie

O singură dată în viață ai ocazia să faci prima impresie.

Plecând de la această premiză decidem că este foarte important modul în care te prezinți în societate și de asemenea modul în care decizi să te comporți.

Citește articolul
Cosmin Stoica
Educarea lui ”Vreau!”

A vrea este o expresie a libertății, a știi ce vrei o stare de echilibru a acesteia, a putea să ai sau să faci ce vrei, în limitele demnității umane, reprezintă o împlinire a libertății.

Citește articolul
Cosmin Stoica
Educația economică la elevi

Educație pentru viață va contribui la șlefuirea calităților economice native ale copilului. Bunul gospodar din abordarea clasică reprezintă în simplitatea termenului, structura unui om puternic, înțelept, priceput și cumpătat.

Citește articolul
Rodica Paliga
Nu învățăm pentru școală ci pentru viață

Cei mai mulți părinți ai secolului în care trăim își fac — și pe bună dreptate — multe griji legate de influența pe care tehnologia actuală o are în viața copiilor lor!

Citește articolul
Cosmin Stoica
Educația trebuie să coboare din cărți

Cred că educația pentru viață va tonifia circulația sanguină a permanentei bucurii, având credința că bucuria ne ține-n viață sănătoși la suflet, minte și trup.

Citește articolul
Mircea Bârnaure
Într-o viață de om trebuie să faci un copil, să construiești o casă, să sădești un pom

Dacă în viaţă vei face un copil, vei planta un copac şi vei construi o casă, nu ar trebui şi şcoala [...]

Citește articolul
Dumitru Prunariu
Știința, parte din realitatea cotidiană

Nici o societate nu poate progresa fără știință. Curiozitatea științifică a oamenilor trebuie stimulată, aceștia trebuie să fie pregătiți de mici pentru a înțelege de ce sunt necesare cercetări în diverse domenii de activitate [...]

Citește articolul
Sorin Țărmure
Metode pentru un învățământ interactiv

Sistemul de învățământ ar trebui să folosească mai mult și mai des avantajele sistemelor informatice existente. Cadența feedback-ului trebuie redusă la o zi, și nu cum este acum, la două luni. Soluțiile există deja.

Citește articolul
Jessica Wozniak
Students, Tomorrow’s Communicators

Although we spend nearly all day communicating in one way or another, we don’t devote very much of the school day to teaching students how they can communicate efficiently and effectively.

Citește articolul