Despre noi

Obiectivele platformei "Educație pentru viață"

Educație pentru viață este, în primul rând, o idee, o aspirație. Este ceea ce își dorește fiecare părinte pentru copilul său. Este ceea ce merită fiecare copil să primească de la părinții săi și de la școala sa.

Educație pentru viață s-a născut din dorința unor oameni, dintre care majoritatea profesează în domeniul educației, de a răspunde unor nevoi ale elevilor pe care îi îndrumă zilnic și pentru care resursele pe care le oferă curricula școlară nu sunt suficiente.

Educație pentru viață este spațiu de comunicare unde toți cei interesați de domeniul educației — profesori, părinți, elevi, bunici, oameni de cultură, sportivi, artiști și lista poate continua — doresc să exprime idei, opinii și propuneri constructive despre cum poate fi îmbunătățit procesul educațional, astfel încăt să răspundă nevoilor actuale și reale ale elevilor.

Obiectivele noastre

Aducerea în discuție a temelor actuale pentru domeniul educației, în România
Creșterea interesului opiniei publice pentru domeniul educației
Oferirea unui spațiu în care să putem expune probleme și împărtăși idei, opinii, propuneri și activități concrete constructive
Promovarea cooperării între cadrele didactice și împărtășirea de "bune practici" în domeniul educației

Îi rugăm pe cei ce doresc să exprime opinii personale, fie prin comentarii fie prin articole, să respecte regulile decenței, ale responsabilității personale și ale toleranței. Articolele și comentariile ce nu respectă aceste reguli nu vor fi validate de moderatorii platformei.